Workshopový víkend

Hledej s námi odpovědi na otázky zítřka!

Workshopový víkend

Všechny mladé zájemce o vědu a techniku zveme na víkend workshopů. Čeká vás zde zajímavý program, super komunita a také krásna příroda. Tato víkendová akce je zcela ZDARMA, včetně stravy a ubytování, a to i díky podpoře EU.

Přihlášku nalezneš na konci tohoto článku.

Předběžný program

Pátek

18:00 – 20:00 Registrace a večeře

20:00 – 23:00 Workshop: Pájkování

20:00 – 23:00 Workshop: Základy psychologie osobnosti

Sobota:

8:00 – 9:00 Snídaně

9:30 -12:30 Workshop: Programování v Pythonu, část I

13:00 – 14:00 Oběd

14:00 – 15:00 Odpolední klid

15:00 – 18:00 Workshop: Programování v Pythonu, část II

od 18:00: Volný program, večeře, prostor pro OpenSpace

Neděle:

8:00 – 9:00 Snídaně

9:30 – 18:00 Výlet / volný program / prostor pro OpenSpace, ukončení akce

Workshopy:

Pájkování (3 hodiny)

Stalo se ti někdy, že se ti pokazila nějaká elektronika a nebyl jsi schopen ji opravit, jen kvůli tomu, že neumíš pájkovat? Po absolvování tohoto workshopu se to už nebude opakovat! V průběhu pár hodin se naučíš, jak si připravit základovou desku, jak si usadit a napájkovat potřebné součástky a jak si očistit obvod po skončení.

Základy psychologie osobnosti (3 h)

Tento seminář se zabývá představením teorie osobnosti psychologa a psychiatra Sigmunda Freuda. Účastníci budou mít možnost seznámit se se základními pojmy Freudovy teorie, jako je vědomí, nevědomí, ego, id, superego, psychosexuální vývoj a psychodynamika. Seminář poskytne přehled psychodynamického přístupu k chápání lidské osobnosti. Cílem semináře je poskytnout účastníkům hlubší porozumění Freudově teorii osobnosti a jejímu odkazu v současné psychologické praxi a výzkumu.

Programování v Pythonu (3 h / celý den)

Chceš se naučit programovat, ale nevíš, jak začít? Chceš prozkoumat svět kódování a zjistit, co všechno s ním můžeš vytvořit? Pokud ano, pak je tento workshop určen právě tobě. Naučíš se základy programování, jak jednoduše říct počítači co má dělat,, jak ukládat data a pracovat s nimi, jak činit rozhodnutí a opakovat akce a jak používat existující kód z jiných zdrojů. Všechny tyto věci se naučíš dělat v jazyce Python, který je snadný na čtení, psaní a pochopení. Tento seminář je určen pro studenty, kteří s programováním začínají nebo si chtějí osvěžit své znalosti. Nepotřebuješ žádné předchozí zkušenosti s jazykem Python ani s jiným jazykem.

Navrhni si svoje město (3 h)

Zajímá tě, jak doprava ovlivňuje strukturu města a jak struktura města ovlivňuje dopravní potřeby obyvatel? Jaké výhody a nevýhody mají jednotlivé dopravní módy veřejné dopravy? Co je to dopravní indukce a jaký má suburbanizace vliv na města? Jak vypadají a jak se tvoří územní plány? V rámci tohoto workshopu si zodpovíme všechny tyto otázky a vyzkoušíme si i tvorbu samotného územního plánu.

Kdy a kde

Workshopový víkend se uskuteční 27.-29.10.2023 na chalupě Syřenov v Žďáru u Kumburku.

Kurz je součástí Solidárního projektu Generace42, který je finančně podporovaný EU.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *